Jorn van Hoorn (1982) begon in 1999 met schilderen. In de jaren erna ontwikkelde Jorn zich van net afgestudeerde kunststudent (Sint Lucas) tot allround artist en televisiemaker bij BNN. Van Hoorn won in 2018 een Street Art Award. (categorie: Most Inventive)

Zijn eerste solo-expositie vond plaats op 19-jarige leeftijd bij Galerie Kuijpers. Hierna volgden verschillende exposities in binnen- en buitenland. Waaronder een museale tentoonstelling in het Van der Togt museum te Amstelveen. Naast de solo-exposities wordt zijn werk ook vertegenwoordigd in de vaste collecties van een achttal galerijen.

Met zijn unieke stijl speelt Jorn met iconische- of juist alledaagse beelden waardoor er een andere kijk op de werkelijkheid ontstaat. Jorn werkt met materialen die werken als katalysator en aansluiten bij de snelheid van zijn denken en werken.

Hij vliegt over zijn werk. Kwasten, plamuurmessen en handen als middel. Een wervelwind, die een spoor van verf, klei en graffiti achterlaat.

Van Hoorn creëert bij voorkeur werk over schoonheid, liefde en vergankelijkheid.

Tevens is Van Hoorn, een van de makers van de Escobar munt die eind 2017 is gepresenteerd op de MIF beurs. Ook is deze in die zelfde periode, gepresenteerd in de Telegraaf. Lees hier hier het artikel op de Telegegraaf

Jorn van Hoorn

Collectie Jorn van Hoorn