Matthijs Wateler Art

Matthijs Wateler schilderijen zijn creaties, zoals u ze nog nooit eerder heeft gezien. De strakke vormen bieden rust, een veilige haven aan de wand, naadloos aansluitend op een strak of industrieel decor. Wanneer u een Matthijs Wateler Schilderij van dichterbij bekijkt, zult u aanschouwen dat de ogenschijnlijke simpele vormen van het kunstwerk, voorzien zijn van ongekend detail en vakmanschap. De precisie, het strakke patroon, het in het oog springende materiaal geven de Matthijs Wateler schilderijen een bijna hypnotiserend effect.

Matthijs Wateler creëert kunstwerken, niet enkel op basis van artistiek vermogen en vindingrijkheid, maar ook op ambachtstechnieken. Hij gebruikt innovatieve materialen, die hij met behulp van traditioneel vakmanschap verwerkt in een origineel Matthijs Wateler schilderij. Zijn werk is intrigerend, doordat het vraagt om een ander perspectief. De kunstenaar reset zijn hersenen als het ware, waardoor er mogelijkheden ontstaan: het opnieuw durven observeren, het ontspringen van nieuwe ideeën, het durven verkennen van hetgeen achter de symbolische grens ligt en tot slot, het tot stand brengen van het ontwerp en de sprong wagen. Bij het zien van één van zijn creaties wordt u als het ware meegenomen op dezelfde zoektocht, één toch die uitgestippeld is door Wateler. Laat u keer op keer verrassen door de dingen, die u onderweg tegenkomt.

Elk Matthijs Wateler schilderij is niet minder dan iconisch te noemen. Zijn wanddecoraties staan voor bewustzijn en ademen vindingrijkheid. De materialen zijn nauw met elkaar verbonden, waardoor eenheid, interactie en perceptie onlosmakelijk met zijn kunstwerken verbonden zijn. Al deze kleine losse voorwerpen verenigen zich in een enkele Universele vorm. Samen zijn zij sterk, verfijnd en sereen: de ultieme combinatie, het perfecte kunstwerk aan de wand.

matthijs wateler

Collectie Mathijs Wateler