Peter Donkersloot – Donkersloot kunst

Vele mensen dragen de filmindustrie van de vorige eeuw een warm hart toe. De nostalgie, iconische acteurs en wereldberoemde scenes liggen vaak op het netvlies. Dankzij Peter Donkersloot schilderijen wordt het beeld op uw netvlies omgetoverd tot een prachtig schilderij. De beste filmscène, uw favoriete acteur of actrice, als kunst bij u aan de muur.

Peter Donkersloot werd op 8 april 1959 geboren in Arnhem. Na zijn studie dook hij al snel in de freelance wereld als illustrator. In zijn vrije tijd kon hij echter zijn ware artisticiteit kwijt door te schilderen. Aan het eind van 1987 wist hij, dat hem een keuze stond te wachten. Doorgaan als illustrator of zijn ambitie serieus oppakken. Gelukkig voor de kunstliefhebber koos Peter Donkersloot voor zijn passie. Een Peter Donkersloot schilderij verleent zijn pracht aan de ‘laag-op-laag’ techniek. Doordat de kunstenaar transparante lagen toevoegt aan zijn werk, ontstaat er ruimte voor diepte en warmte, iets dat enkel bereikt kan worden met geduld en vaardigheid.

Peter Donkersloot schilderijen brengen warmte, inspiratie en cultuur in uw huis. Zijn werk is niet zozeer met woorden te omschrijven, maar komt vooral tot zijn recht door waarneming en appreciatie van het vroegere Hollywood. Naast populaire scenes en acteurs, schildert Peter Donkersloot ook landschappen en dieren, eventueel omlijst met barok, waardoor het karakter van het Peter Donkersloot schilderij nog meer tot uiting komt.

Peter Donkersloot heeft een exclusieve lijn in zijn collectie die enkel via CNS verkrijgbaar is. Deze exclusieve ingeschilderde giclees zijn limited editions; elk Peter Donkersloot schilderij van deze lijn wordt slechts acht keer gemaakt. Met een van deze werken in uw huis, krijgt u Primus inter pares, het beste van het beste.

Peter Donkersloot

Collectie Peter Donkersloot