Pino Gentile

Pino Gentile schilderijen worden gekenmerkt door opvallende kleuren, een helder design, vaak verbonden met natuurschoon. Zijn vindingrijkheid wordt open en bloot gesteld en komt extra tot zijn recht achter de speciale toplaag. Deze laag versterkt de expressie, het doel en de vertaling van Gentile zijn creativiteit.

Pino Gentile is geboren in Milaan in 1979. Tegenwoordig vertoeft hij in Amsterdam, waar hij zijn talent gebruikt voor het verwezenlijken van street- en pop-art. Het meest gewilde Pino Gentile schilderij is ongetwijfeld “Blue butterfly”. Deze mix van Italiaanse en Nederlandse stijl maakt het werk succesvol en een kleurrijke aanvulling voor iedere ruimte. Hetzelfde geldt voor de “Butterfly burgundy”. Elk Pino Gentile schilderij wordt bij overhandiging aan de gelukkige eigenaar voorzien van een echtheidscertificaat, dat door Gentile zelf is ondertekend.

Pop-art vierde hoogtij in de jaren ’60, maar bij het aanschouwen van een Pino Gentile schilderij zult u zich afvragen waarom de populariteit van deze kunststroming ooit is afgenomen. Gentile weet zijn artisticiteit zo goed te verwerken in een helder en herkenbaar ontwerp, dat het tot ieders verbeelding spreekt. De kleuren dragen bij tot het oproepen van emoties en verbeelding, ze nodigen uit tot creativiteit van de aanschouwer zelf; ze sporen aan tot fantasie.

Doordat het beeldende natuurschoon dat Gentile verwerkt in Pino Gentile schilderijen aanmoedigt tot vindingrijkheid, raakt uw oog nooit uitgekeken op zijn kunst. Zijn werk is een tijdloze aanvulling voor ieder interieur, een onderwerp voor gesprek, een reden om langer in dezelfde ruimte te vertoeven. Zijn street- en pop-art bieden een ongeëvenaard statement, een statement dat zijn gewicht waard is in goud. Met één van Gentile zijn kunstwerken aan de muur, licht de hele ruimte op.

Pino Gentile

Collectie Pino Gentile

Geef een antwoord