Ronald Chapeau

Ronald Chapeau schilderijen zijn gemaakt met een wel zeer vindingrijke combinatie van technieken. De resultaten van zijn creativiteit en ambachtelijke vaardigheden zijn verbluffend en absoluut uniek. De stijlen, die samensmelten in zijn werken, openen een deur tot een geheel nieuwe stijl, die enkel Chapeau machtig is.

Ronald Chapeau is geboren in Den Haag in 1969. Doordat hij jarenlang gewerkt heeft als ambachtelijk zeefdrukker, kent hij de fijne kneepjes van de techniek. Toen hij besloot om zijn vaardigheid in te zetten in combinatie met zijn artistieke vindingrijkheid, kwam zijn kunst tot leven op het doek. Doordat hij een hoge mate aan expertise heeft, kon hij zijn vaardigheid onder andere gebruiken om Corneille en Herman Brood van dienst te zijn. Een Ronald Chapeau schilderij is gedetailleerd en precies. En door zijn ambachtelijke vaardigheid in te zetten voor kunst is hij een nieuwe uitdaging uitgegaan, waarbij hij zijn passie achterna gaat.

Ronald Chapeau schilderijen zijn stuk voor stuk uniek. Het verwerken van oude krantenkoppen of het creëren van unieke aankondigingsposters voor een museum is voor hem een dagelijkse bezigheid. Doordat een kunstwerk van Chapeau zo dichtbij de werkelijkheid staat, zo tastbaar is, geeft het de toeschouwer al snel een nostalgisch gevoel. Tegelijkertijd neemt het de kunstliefhebber mee op de golven van surrealisme en popart.

Een Ronald Chapeau schilderij is figuratief, gewaagd, wekt intrige op en vult de ruimte. Dankzij de felle kleurenpaletten, die Chapeau verkiest te gebruiken in zijn kunstwerken ontstaat er een eeuwige spanning op het doek, een diepgang, waarbij u een alternatieve wereld induikt. Een Ronald Chapeau schilderij neemt u mee op avontuur, zonder dat u een stap buiten de deur hoeft te zetten.

Ronald Chapeau

Collectie Ronald Chapeau