Tos Kostermans

Het kleurenpallet van een Tos Kostermans schilderij maakt, dat het werk tot leven komt. Het oog voor detail, de finesse van de penseelstreken en het ontwerp, dat ieders aandacht trekt, maakt de kunstwerken uniek en begeerd. Tos Kostermans schilderijen zijn gewaagd, beeldend en gewaardeerd op internationaal niveau.

Tos Kostermans, geboren (1958) en getogen in Haarlem, nam zijn eerste schilderlessen bij de Haarlemse kunstenaar Albert Loots op dertienjarige leeftijd. Hoewel hij hier ervaring en vaardigheden opdeed, was hij een geboren creatieveling. Dankzij het nemen van schilderslessen voor een aantal jaar, werd hem echter een unieke stijl eigen, die de wereld heden ten dage zo in hem waardeert. Hoewel hij zijn vleugels uitsloeg naar de V.S. en Spanje, kwam hij uiteindelijk terug naar zijn roots. In het Nederlandse Zandvoort vond hij zijn thuishaven, van waaruit hij zijn artisticiteit tot uiting kan brengen. Zijn interesse in cultuur en reizen is duidelijk te zien in de Tos Kostermans schilderijen. Impressionisme, alsook realisme zijn onlosmakelijk verbonden aan zijn beschilderde canvassen.

Hoewel een Tos Kostermans schilderij vaak vooral de gedachte van realisme oproept, maakt de kunstenaar ook graag ruimte voor humor, door interessante onderwerpen als inspiratiebron te gebruiken. Deze hilarische combinatie van stijl brengt velen een lach op het gezicht en dat is dan ook het doel van de kunstenaar. Naast volledig geschilderde kunstwerken, blinkt Kostermans ook uit met zijn mixed media schilderijen.

Elk Tos Kostermans schilderij is een lust voor het oog. De gebruikte schilderstechniek is intrigerend en de ontwerpen uniek en uitdagend. Dit maakt de series van Kostermans een internationale hit. Een Kostermans is een eyecatcher en twijfelt niet om de ruimte te vullen met haar aanwezigheid.

Tos Kostermans

Collectie Tos Kostermans