Willem van Roozendaal

Met verschillende verf- en printtechnieken brengt kunstenaar Willem van Roozendaal een ode aan vrouwen. Sensueel, warm, ontroerend en omgeven met een vleugje mystiek. De Willem van Roozendaal schilderijen brengen een unieke kijk op de Madonna’s, de Eva’s en Dreamgirls van de tegenwoordige tijd. Een Willem van Roozendaal schilderij voert je naar de verre oorden, alwaar hij inspiratie opdeed. Invloeden van de reizen, die hij maakte, zijn terug te zien in zijn bijzondere en integere werken.

Dit is Willem van Roozendaal

Na een succesvolle carrière als ontwerper van bijzondere verpakkingen voor diverse voedingsmiddelen, stortte kunstenaar Van Roozendaal zich volledig op zijn passie. Geïnspireerd door kunstenaars als Andy Warhol en Erwin Olaf, vond Van Roozendaal na jarenlang experimenteren met diverse technieken in verschillende richtingen, zijn eigen unieke stijl. Een Willem van Roozendaal schilderij onderscheidt zich dan ook zichtbaar van andere kunststukken. De Grafic DJ (zoals Van Roozendaal zichzelf noemt) staat bekend om zijn herkenbare composities.

Willem van Roozendaal schilderijen

Vaak bestaan de bijzondere kunstwerken uit meer dan 20 gemengde beeldlagen. De samenkomst van deze beeldlagen brengen de oplettende kijker een mix van emotie, inspiratie en verwondering. Afhankelijk van hoe en hoelang je naar een Willem van Roozendaal schilderij kijkt, zul je steeds meer ontdekken en details zullen elkaar afwisselen. Dit proces herhaalt zich totdat de genialiteit van hetgeen je ziet tot diep in je wezen weet door te dringen.

Van Roozendaals Idols en Variations

Naast de ode aan het vrouwelijk schoon brengt Van Roozendaal een geheel eigen interpretatie van idolen en het werk van oude meesters. Een originele benadering, soms letterlijk met een knipoog, maken de schilderijen van Van Roozendaal een waardevolle en geliefde toevoeging aan iedere kunstcollectie. Met een originele Van Roozendaal haal je een bijzondere definitie van kunst in huis.

willemvanroozendaal

Collectie Willem van Roozendaal